Magyar Máltai Szeretetszolgálat - Egy kicsit több egészség

A Magyar Máltai Szeretetszolgálatot talán senkinek nem kell bemutatni: 1989 óta segíti a hátrányos helyzetű közösségeket hazánkban pénzbeli és természetbeni adománnyal, valamint egészségügyi, szociális, gyermekjóléti intézményeket is működtet.  

A pátyi Befogadás Háza enyhe vagy közepes értelmi fogyatékossággal élő fiataloknak ad otthont, ahol egy önálló, tevékeny életmódot alakíthatnak ki, és ahol értékteremtő munkát végezhetnek.


A pátyi intémény ad otthont a teaműhelynek, ahol több megváltozott munkaképességű fiatal dolgozik, illetve szociális foglalkoztatottak is besegítenek a munkában. Ők végzik az alapanyag, a tealevelek osztályozását, előkészítését, csomagolását, tehát az elejétől a végéig minden munkafolyamatot. A teaműhely mellett pedig a munkaerőpiacon nehezen érvényesülő embereket segítő kerámia- és kreatív műhely is működik itt.

Az üzem vezetői szerint sokan még mindig csak azért veszik meg a megváltozott munkaképességűek által készített tárgyakat, hogy őket támogassák - ők azonban változtatni szeretnének ezen a hozzáálláson.

Kizárólag olyan termékeket gyártanak, amelyek a piacon is megállják a helyüket, sőt, kiváló minőséget képviselnek.


Ilyen a hibiszkusz szárított virágából készíthető, mélyvörös színű tea is, melyet az ünnepi impact box tulajdonosai kipróbálhatnak. A hibiszkusz rengeteg jótékony hatással rendelkezik: antioxidánsokban gazdag, csökkenti a vérnyomást és erősíti az immunrendszert, ami valljuk be, elkél mostanában. A szálas tea önmagában is finom, kissé savanykás ízű, de mi egy kiskanál mézzel ajánljuk leginkább, így biztosan megédesíti a hideg, téli napokat!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkájáról itt olvashatsz bővebben. A Teaműhely itt mutatkozik be, a mindennapjaiba pedig betekintést nyerhetsz Facebook oldalukon keresztül.