Szekszárdi Tejcsokoládé - Édes ízek etikus forrásból

A BeSweet csokoládémanufaktúra minden bizonnyal az ország egyik legkülönlegesebb csokigyára: már az is ritkaságszámba megy, hogy az alapanyagul szolgáló kakaóbabot fair trade módon, etikus forrásból szerzik be, ezzel támogatva a fejlődő országok kistermelőit. Az viszont biztosan egyedülálló hazánkban, hogy a Kék Madár Alapítvány által működtetett gyárban fogyatékossággal élő munkatársak készítik a prémium minőségű csokoládét. 

A szekszárdi üzem jelenleg mintegy húsz megváltozott munkaképességű embernek ad munkát, köztük értelmi sérülteknek, hallás- vagy látássérülteknek, mozgásukban akadályozottaknak, akik munkábaállás előtt elvégeznek egy édesipari és csokoládé-gyártó tanfolyamot. 

 

A manufaktúra ráadásul látogatóközpontként is működik, az érdeklődők egy üvegfalon keresztül pillanthatnak bele a csokoládékészítés rejtelmeibe.

 
A Kék Madár Alapítvány küldetése ugyanis egy olyan inkluzív, befogadó társadalom létrehozása, ahol teljesen természetes módon élünk együtt mindnyájan. Épp ezért tartják fontosnak az olyan találkozási pontokat, mint amilyen a BeSweet látogatóközpont illetve az Ízlelő étterem is: ezek a helyek összehozzák és hidat képeznek az emberek között.

Az egészen biztos, hogy csokoládéikat kóstolva minden édesszájút elkápráztatnak majd: az impact box-ba egy tábla kiváló minőségű tejcsokoládé került, amelynek csomagolását Szekszárd városáról készült gyönyörű grafika díszíti.

Szekszádron járva mindenképp érdemes meglátogatni a BeSweet csokimanufaktúrát. Részletek a weboldalukon vagy Facebookon.